اجرای بتن سخت ملاتی و خشکه پاش

روش های اجرای بتن سخت:

برای پاشیدن پودر بتن سخت دو روش معمول وجود دارد. یک استفاده از روش خشکه پاشی (dry-to-wet ) و دو روش ملاتی (wet-to-wet) می باشد. که در هر دو روش شرایط نصب (اجرا) باید رعایت شود.

 

شرایط نصب:

کیفیت بتن: حداقل رده  C20

محل کار کاملاً جدا شده (از بالا و از کنار)

حداقل دما: + 5 درجه سانتی گراد

 

الزامات کلی:

برای بتن نباید از مواد افزودنی هوا گیر استفاده شود. هرگونه آب اضافی یا مواد شیمیایی که در بالای بتن شناور است باید از بین برود. بتن تازه باید توسط دستگاه ماله کشی مکانیکی که به آن ماله موتوری یا ماله پروانه ای نیز گفته می شود، در ابتدا جلا داده شود و توصیه می شود قبل از پخش سخت کننده، سطح بتن با استفاده از جاروب زبر شود. باید توجه داشت که دوغاب سیمان روی سطح باقی نماند.

 

روش اجرای بتن سخت خشکه پاش:

در صورت پخش دستی، مخلوط سخت کننده سطح باید به طور مساوی در حداکثر مقادیر 4 الی 5 کیلوگرم بر متر مربع بر روی سطح در دو تا سه لایه پخش شود. ضخامت لایه ­ای که از این طریق حاصل می­شود تقریباً 2-4 میلی متر است. به دلیل پتانسیل غرق شدن سنگدانه در سطح دال پلاستیک بتن، استفاده از مقادیر کم­تر از 4 کیلوگرم بر متر مربع توصیه نمی شود. مقادیر بالاتر نیز امکان پذیر است (حداکثر تا 6 کیلوگرم در مترمربع) ، اما بستگی زیادی به شرایط سایت، فرمول بتن و مقدار آب در بتن دارد. در حالت خشکه پاشی به روش دستی بهتر است این کار در دومرحله انجام شود. در صورت استفاده از دستگاه اسكرد ، مصرف مواد بیشتر نیز ممكن است، اگرچه توصیه می شود كه لایه دوم را باید با دست بر روی سطح بتن ماله ای اعمال كرد.

در صورت استفاده از دستگاه اسكرد (پخش کننده بتن روی کف) ، مصرف مصالح بیشتر نیز ممكن است، اگرچه توصیه می شود كه لایه دوم را باید با دست بر روی سطح بتن ماله ای اعمال كرد. اطمینان حاصل کنید که بتن به اندازه کافی مرطوب است تا بتن سخت پودری را بپذیرد. هر لایه باید توسط دستگاه ماله کشی کار شود. این روند ماله کشی را می توان 15-20 دقیقه بعد از پخش پودر بتن سخت کننده شروع کرد. تا حد امکان از استفاده اضافی آب خودداری کنید. روند ماله کشی باید تا رسیدن به سطح کاملاً خشک و سخت ادامه یابد. کف های صنعتی ساخته شده توسط مواد سخت کننده سطح، با تنظیم فلپ های دستگاه ماله کشی در شیب های بالاتر، براق، صاف و بدون گرد و غبار ایجاد می­شوند.

بتن سخت خشکه پاش

روش اجرای بتن سخت ملاتی:

در صورت استفاده از دوغاب (23 کیلوگرم در متر  مربع جهت اجرای یک سانتی متر ضخامت) از اضافه کردن 3.5-4 لیتر آب به یک کیسه 25 کیلوگرمی از پودر بتن سخت ملاتی(آرملات) استفاده می­شود تا کاملا یکدست و متراکم شود. هنگام پخش دوغاب ، سطح باید توسط لیزر کنترل شود.

با استفاده از 12 کیلوگرم در متر مربع ماده می توان ضخامت لایه 5-6 میلی متر را به دست آورد. روند ماله کشی را می توان بسته به خشک شدن دوغاب آغاز کرد. ماله کشی ابتدا توسط دستگاه ماله پروانه­ای تک دیسک سبک و سپس توسط دستگاه ماله پروانه­ای دو دیسک سنگین انجام می­شود.

فاز پایانی کار دقیقاً همان است که در قسمت پخش دستی (خشکه پاشی) شرح داده شد. روش استفاده از دوغاب یا همان روش ملاتی معمولا برای ترافیک سنگین و در مواردی که رنگ همگن کف یک عامل مهم باشد، مورد استفاده قرار می­گیرد.

در مقادیر آب دقت ویژه ای داشته باشید، زیرا استفاده از دوغاب بسیار رقیق نمی تواند ضخامت لایه به طور مساوی توزیع شده را تضمین کند، علاوه بر این، در طول دوره خشک شدن، سطح در معرض ترک خوردگی در اثر جمع شدگی (shrinkage) است.

زمان نصب (کفسازی) همیشه به عوامل محیطی بستگی دارد: دما، رطوبت، کیفیت بتن و یا استفاده از هرگونه افزودنی اضافی. علاوه بر پودر بتن سخت کننده سطح اعمال شده، سختی سطح بستگی زیادی به کار انجام شده توسط دستگاه های ماله کشی دارد.

باید دقت داشت، کف­ها ساخته شده با استفاده از سخت کننده های سطح تنها در صورت پیروی و اجرای دقیق راهنمای نصب می توانند بی عیب و نقص باشند.

 

 

مقایسه روش ملاتی و خشکه پاشی:

مقاومت و دوام روش ملاتی در مقایسه با روش دستی بیشتر و همچنین در مقابل سایش نیز عملکرد بهتری دارد. ولی باتوجه به ضخامت بیشتر بتن سخت در این روش، ممکن است در بعضی پروژه ها توجیه اقتصادی نداشته باشد.

 

 

اجرای بتن سخت با ماله پروانه ای:

کف سازی صنعتی با بتن سخت بیشتر در شهرک های صنعتی اجرا می شود و اجرای کفپوش صنعتی با ماله پروانه ای انجام می شود. بتن ریزی با ماله پروانه ای زمینه را برای پروژه های بزرگی باز کرده است که امروزه حتی در مخازن تصفیه آب از کفپوش صنعتی استفاده می شود. دلایل استفاده از ماله پروانه در اجرای کفپوش صنعتی با بتن سخت این است که هم کیفیت کار و هم میزان سطح اجرا افزایش می یابد. اجرای بتن سخت با ماله پروانه در مناطق مرطوب زمان بر است و مدت زمان بیشتری از مناطق خشک و گرم طول می کشد تا بتن در نهایت جلا داده شود.

 

ایجاد درز:

لازم است درزهای انبساط و انقباض به وسیله دستگاه کاتر بر روی کف ایجاد شده و داخل درزها با ماستیک پلی اورتان پر شوند.

 

ملاحظات اساسی طراحی:

برخی از شرایط محیطی و مخلوط های بتن با نسبت وزنی آب به سیمان پایین می توانند شرایط را برای اجرای مقادیر متوسط و بالا دشوار سازند و باید در مراحل برنامه ریزی به دقت مورد بررسی قرار گیرند. نسبت آب به سیمان در مخلوط بتن باید حداقل 0.50 باشد تا مقدار کافی آب برای هیدراتاسیون سخت کننده تأمین شود. مخلوط های بتنی که برای کف­های داخلی استفاده می­شوند نباید شامل بیش از 3٪ حباب­های هوا باشد.

 

عمل آوری :

باید از خشک شدن سریع سطح جلوگیری کرد. این مرحله با اسپری کردن آب بر روی سطح بتن شروع می­شود. در بعضی موارد با توجه به دمای محیط استفاده از پوشش نایلونی جهت عمل آوری بتن در دستور کار قرار می­گیرد.

اجرای بتن سخت ملاتی

اولین بار استفاده:

سطح کفسازی پس از 24 ساعت برای پیاده روی، پس از 7 روز برای ترافیک سبک و پس از 28 روز برای ترافیک عادی قابل استفاده می باشد.

 

نگهداری:

برای تمیز کردن کف ساخته شده از سخت کننده سطح ، فقط از شوینده های Ph خنثی (یا تقریباً طبیعی) استفاده کنید و فقط از ماشین آلات تمیز کننده با دیسک های غیر تراش دهنده استفاده شود. در مراکز صنعتی بزرگ، تمیز کردن کف به شرکت­های تخصصی سپرده می­شود.

ارسال نظر
Twitter
Telegram
WhatsApp

پروژه ها


اجرای بتن سخت ضدسایش ملاتی آبی
اجرای بتن سخت دکوراتیو فرودگاه بجنورد
اجرای بتن سخت ضدسایش ملاتی طوسی و قرمز
اجرای بتن سخت دکوراتیو اداره برق خراسان شمالی
کف سازی اماکن ورزشی
اجرای پوشش WE.GLASS

اطلاعات تماس